Sosyal Medya E-Postayı Şekillendirdi

Günümüzde en çok kullanılan platform içerisinde sosyal medya gelir. Sosyal medya üzerinden insanlar iletişim kurabiliyor ve sohbet edebiliyor. Ayrıca birçok ticari işletme bile sosyal medya üzerinden soruları cevaplıyor. Eskiden e posta kurumsal bir imaj taşır ve tüm işlemler buradan yönetilirdi. Firmalar müşterilerine dönüşleri e posta yardımı ile yapardı. Ancak zaman içerisinde e posta güncelliğini yitirmeye başladı. Artık sosyal medya araçlarının kullanılmaya başlaması ve bunun akıllı cep telefonları üzerinden de kullanılması aktifliğini daha da arttırmıştır. Sosyal medya kullanımı oldukça kolaydır. Ayrıca anlık iletişim kurmak için de kullanıcısına kolaylık sağlar.

E Posta Kullanımı Neden Azaldı

E posta üzerinden yüksek dosyalarınızı gönderebilir ve iletişim kurabilirsiniz. Kurumsal firmalar harici bireysel kullanıcılar e posta kullanmak yerine anlık iletişim kurmayı tercih ediyor. Eskiye oranla e posta kullanımı daha revaçta iken şimdiler de oran giderek azalıyor. Okunma oranı da düşük olmasından dolayı da tercih edilmiyor. Görülme olasılığı sosyal medya hesaplarına göre daha azdır.

E Posta Günümüzde Nasıl Kullanılıyor

Sosyal medya araçlarının kullanılmaya başlaması ile e posta bir iletişim aracı olmaktan çıktı. Bunun yerine sosyal medya hesaplarına ulaşmada yani giriş yapmada kullanılıyor. E posta adresiniz yok ise sosyal medya araçlarına ulaşım sağlayamazsınız. Bunun için bir tane edinmeniz gerekir. Bu sayede sosyal medya araçlarını aktif olarak kullanabilirsiniz. Bu durumda e posta kullanımını iletişim aracı olmaktan çıkardı. Sadece web sitelerine giriş ve sosyal medya araçlarına giriş aşamasında kullanılır hale getirdi. Günümüzde sosyal medya kullanıcıların hepsinin email adresi bulunmaktadır. İletişim kurarken email kullanmak yerine anlık olarak paylaşım yapacakları sosyal medya alanlarını tercih etmektedirler. Bu da hız ve güvenlik açısından önem taşımaktadır. E postalar günümüzde daha çok reklam mesajları ile dolmaya başlamıştır. İlgili firmalar ürün veya hizmetlerinin reklamlarını e posta yardımı ile yapmaya başlamışlardır.  Sosyal medyanın gücü günümüzde giderek artmaktadır. Anlık bildirim yapabilme imkanının bulunması kullanım oranını daha da arttırmaktadır. E posta kullanımını akıllı cep telefonu üzerinden de yapabilmektesiniz. Sosyal medya araçları ile kıyaslandığında cep telefonuna gelen bir e postanın okunma oranı oldukça düşüktür. Bunun sebebi de popüler olan sosyal medya araçlarının aktif olmasıdır.

Sosyal medyaya giriş aşamasında şifreniz belirttiğiniz e posta adresinize gelir. E posta adresi üzerinden şifrenizi öğrenebilirsiniz. Sosyal medya bu sayede e posta kullanımını da bu tarz şekillendirmiş oldu. Sizde e posta alarak sosyal medya araçlarını aktif olarak kullanabilirsiniz. Gelecek de e posta kullanım oranı kurumsal alandan da tamamen çıkacak ve sadece giriş işlemleri için kullanılacaktır. Ayrıca dosya gönderme veya alma işlemi için gerekli olan bu alan zaman içerisinde de güncelliğini yitirecek gibi görünmektedir.

Yayım tarihi