Helpful Content Update Google Güncellemesi?

Helpful Content Update Nedir? Helpful Content Update, Google isimli arama motorunda insanlara yardımcı olamayan, insanlara doğru bilgi iletmeyen, sıralama elde etmek amacı ile yazılan içerikleri ayıklama yöntemi ile eleyerek; performansı düşüren bir güncelleme olarak bilinmektedir. Google tarafından yapılan güncelleme ile gerçekleşen algoritma değişikliği, sitenizde değeri düşük içeriklere sahip olması nedeniyle yararsız olarak sınıflandırılırsa Google isimli arama motoru sitenizi yararsız olarak görerek sıralamanızı düşürebilmektedir. Sitenizin %20’lik kısmı için yüksek kaliteli, %80’lik kısmı düşük kaliteli içeriklerden oluşuyorsa sitenizin tamamı yararsız veya faydasız olarak sınıflandırılması mümkün olabilmektedir. Yapılan yeni güncellemeden olumsuz bir şekilde etkilenmemek için arama motorunun da önermiş olduğu sitenizi incelemeniz gereken bir takım konular bulunmaktadır. Sitenizin Bir Kitlesi Var Mı? Sitenizle ilgili olarak uzman olduğunuz konuyu ya da ana hizmetinizi net bir şekilde ifade etmeniz faydalı olacaktır. Örneğin sitenizin kitlesi ne ise bunu ifade etmeniz gerekmektedir. İçeriklerinizi Mutlaka Planlamanız Gerekmektedir! Yapmış olduğunuz paylaşımlarda SEO kriterlerine mutlaka dikkat etmeniz gerekmektedir. Ahrefs gibi araçları kullanırken aynı zamanda yararlı içerikleri de kullanıcılara aktarmanız gerektiğini unutmayın.

Hedef kitlenizi internet sitenizde tutabilmek ve onlara fayda sağlayabilmek için, üretilen ürünlerin rahat bir şekilde bulunmasını sağlayacak bir planlama yapmış olmanız gerekmektedir. İçerikleriniz Okunduktan Sonra Tatmin Etmeniz Gerekmektedir! İnternet sitenizde yapmış olduğunuz tüm paylaşımlar için geçerli olan bu kritere göre, paylaşımı okuyan ziyaretçiniz paylaşımı okuduktan sonra doyurucu bilgi ile karşılaşmalı ve konudan bilgili bir şekilde ayrılması gerekmektedir. Doğru Bilgiler Verin! Sitenizde vermiş olduğunuz tüm bilgilerde mutlaka doğru ve net bilgiler vermeye özen gösterin. Sitenizde bir teknolojik ürünün çıkış tarihini verecekseniz, bunu mutlaka ve mutlaka doğru bir şekilde paylaşmanız, eğer ürünün çıkış tarihi belli değilse de bunu ifade etmeniz gerekmektedir. Kelime Sayısına Takılmadan Makale Üretin! Google arama motorlarına göre, içeriğin kelime sayısından çok kullanıcılara fayda sağlayıp sağlamamaları önem arz etmektedir. Bu nedenle herhangi bir alt limiti bulunmadan makale üretimi yapabilir ve yayınlamaya başlayabilirsiniz.

Hedefiniz Her Zaman Kullanıcı Odaklı İçerik Olması Gerekiyor! Sitenizde SEO kriterlerinden çok kullanıcı odaklı içeriklerin olmasına odaklanmanız gerekmektedir. SEO kriterlerine göre makale ürettiğiniz zaman zarfında, SEO kriterleri değişir değişmez sitenizin sıralamalarında dalgalanma olma ihtimali olabilmektedir. Bu nedenle içerikleriniz mutlaka kullanıcı odaklı olması gerekmektedir. Böylece oldukça uzun bir süre boyunca üst sıralarda ziyaretçilerinize ulaşmanız mümkün olabilecektir.Google Helpful Content Update Güncellemesi Ne Kadar Sürede Tanımlanmaktadır? Tamamen sisteme geçiş yapmaları için birkaç haftalık sürenin geçmesi gerekmektedir. Google Helpful Content Update Türkçe Sonuçlara Uygulanacak Mı? Henüz Türkçe arama sonuçlarına yansımamış durumda. Helpful Content Update Güncellemesi Hangi Sektörleri Etkileyecek? Haber ve global yayın siteleri Online eğitim materyalleri içeren sayfalar,  Sanat ve eğlence odaklı siteleri, Alışveriş ve teknoloji, Gibi internet siteleri bu güncellemelerden en çok etkilenen kategoriler arasında yer almaktadır.

Yayım tarihi
, ile etiketlenmiş