Dijital Başarı İçin Anahtar Disiplin

Gelişim ve değişim süreci içinde çalışmalardan verim almak başarıyı elde etmek için uyulması gereken bazı kriterler bulunmaktadır. Bu kriterlerle de en ideal bir biçimde uyulduğunda ortaya daha verimli süreçler çıkmaktadır. Öncelikle iyi bir motivasyonun yanında disiplin gerekli olmaktadır. Bu sadece ekip çalışmalarında değil bireysel çalışmalarda da çok büyük bir önem teşkil etmektedir. Kullanıcılar için sunacağınız yapının iyi olması için yapılacak olan çalışmalar geliştiricinin elinde olmaktadır. Geliştiricinin bu süreci en iyi bir şekilde değerlendirmesi ise işte bu kriterlere bağlı olmaktadır. Ne kadar fazla verim almak istenirse disiplinli çalışma ve plan-programlı bir sürece bağlı olmaktadır.

Ekip çalışmalarında ise tüm organizasyonel yapının bir bütün halinde adımlar atması gerekmektedir. Yani bir firmanın alanında çalışmalar yaparken ekibinin en ideal bir düzen içinde çalışmalardan verim almak için motiveli ve konsantre olması gerekiyor. En basitinden iş bölümü yaparken disiplinli çalışmak gerekiyor. Projenin tamamı için görevlendirilen her bir bölümün diğer bölümün işini aksatmadan istenen teslim sürelerinde geri bildirimler yaparak istenilen öğeleri oluşturması hazır tutması gerekiyor. Organizasyonun içinde iyi bir iş akışı olması için bu ve bunun gibi etkenler çok büyük bir önem düzeyine sahip olmaktadır. Belli kurallar dahilinde ekip normlarına göre hareket edilirse hem iş disiplini hem de iş akışı daha iyi bir süreç içinde yer alacaktır.

Ekiplerin başında bulunan kişilerin iyi bir yönetici olması gerekmektedir. İyi bir yönetici ekibi hedefe götürmek için gerekli yolları gösterecek uyulması gereken kuralları ise iyi bir takip mekanizması ile kontrol edecektir. Bu süreçte ne kadar planlı ve programlı bir şekilde işleyiş gösterilirse süreç o kadar olumlu ilerleyecektir. Bu süreçte gerekli hedefler ve büyüme planları yapılıp verimlilik konusunda maksimize olmak için çalışmalar yapılmalıdır. Ekip üyeleri gerekli görevleri sağlamaktan tutunda rutinleri geliştirmelidir. Kurulan amaç ve hedefleri dayanan triyaj faaliyetler yerleşmiş kural ve prosedürleri takip etmek ve detayları güçlü bir şekilde korumak gerekiyor.Çekirdek takımı  duygusal zeka diye nitelendirilebilecek öğeleri yüksek düzeyde göstermek için disiplin şarttır. Bu süreçte bir diğer önemli durum ise analiz yapmaktır. Çalışmaların sonucunu öğrenmek ve sürecin verimliliğini ölçmek için bazı testler uygulamak gerekmektedir. Bu testler sayesinde ne kadar performans sağlandığı tespit edilebilir.

Dijital başarı konusunda dengeyi sağlamak için disiplin şarttır. Atılan adımlar yapılan hamlelerin hepsi disipline bağlı olarak yapılmalıdır. Disiplin aslında düzenleyici bir fonksiyona sahip olmaktadır. Yani adının verdiği otoriteden çok aslında daha ferah bir işleyişi ifade eder. Genel kabul görmüş anlayışlara dayanarak mecburi bir süreç değil de ekip arası daha uyumlu ve daha kontrollü bir süreci ifade eder. Sonucun başarılı olması aslında tüm ekibe bir özgüven verecektir.

Yayım tarihi
, ile etiketlenmiş