Mobil Sayfalarda Kullanıcı Deneyimi Nasıl Olmalı

Mobil sayfalar, mobil cihazlarla ulaşılırken bilgisayar cihazlarından farklı bir şekilde daha düşük işlemci ve grafik kartı seçeneklerine sahiptir. Bu nedenle mobil sayfaların daha hızlı bir şekilde görüntülenmesi oldukça önem taşır. Kullanıcı memnuniyetini arttırarak daha hızlı görüntüleme elde etmek isterken kullanıcının sayfayı büyütmek zorunda kalmadan görüntüyü ekran boyutuyla görmesini sağlamak, buna uygun yazı karakterleri oluşturmak, sayfa bağlantı araçlarını kolay tıklanır hale getirmek ve kullanılan mobil teknolojisinin gerekliliklerine uyum sağlamak oldukça önemlidir.

Hızlandırılmış mobil sayfalarla çalışma yapmak isteyenlerin tam olarak nereden başlangıç yapacaklarını bilememesi yaygın bir durumdur. Hızlandırılmış bir site çalışması yapmak günümüzde oldukça basit bir yolla halledilebilir. Örneğin bir Content Management System – CMS; yani bir İçerik Yönetim Sistemi kullanıyorsanız “geliştirme (AMP)” gerçekleştirmek bir eklentiyi yükleyip kurmak kadar basit olabilir. CMS’ler genellikle portal ve benzeri sistemlerdir. Bir yazılım veya program olmayan CMS, dünyada yaygın olarak kullanılan WordPress tarzı sistemlerdir. Bunlar verileri depolama, saklama, kullanıcı iletişimini güçlendirme ve kullanıcı dostu bir yapıya sahip olma özelliklerini taşırlar. Her bir CMS farklı geliştirme özelliğine sahip olduğu için kullandığınız CMS hizmetinizin size sağladığı olanakları incelemenizde yarar olacaktır.

Eğer Html tabanlı site kullanıyorsanız AMP-geliştirmeyle ilgili olarak AMP kodlarını ilgili başlık altından inceleyebilirsiniz. AMP Codelab size bu konuda yardımcı olabilecek bir yerdir. Başlangıçta size kodlarla ilgili yardımcı olacak ve sizin bu konudaki deneyiminizi arttıracaktır. Bahsettiğimiz kod kütüphanesinin içeriğinde bulunan temel esaslar arasında; AMP sayfasının temeli, mobil veri dünyasında kullanıcı deneyiminin nasıl geliştirileceği, AMP – geliştirme işlemlerinin bazı sınırlamaları, AMP sayfalarınızı geçerli hale getirmek, yaygın web içeriği sorunları ve çözümleri ve AMP sayfalarının Google arama motorunda yayınlanabilmesi gibi bazı önemli kavramlar yer alır.

Bu konudaki temelleri keşfettikten sonra gelişmiş bir seçenek olan Advanced Concepts Codelab seçeneği ile devam edebilirsiniz.

Yayım tarihi
ile etiketlenmiş