E-ticaret sitesi için üç CRO ipuçları

Bende çoğu insan gibi online alışveriş yapıyorum! Çünkü fiyatlar son derece uygun. Ancak, önemli bir Saas şirkette yıllık tecrübesi bulunan bir CRO uzmanı olarak, yapılan A / B testi ile dönüşüm ve ortalama sipariş değeri geldiğinde e-ticaret sitelerinin ayakta duramadığını görüyoruz.

İşte zarar ettiren ve tekrarlanan bazı tasarım hataları yer alıyor.

Gezinme Çubuğu

Herhangi bir web sitesinin gezinti çubuğu kullanıcılar için son derece değerli gelir. Onları daha etkili bir şekilde site içersinde gezinmek için yardımcı olan önemli bir araçtır. Daha hızlı geçişler sağlayarak istedikleri bilgiye kolayca ulaşmalarını sağlar.

Ancak, gezinti çubukları yabancı içerik ve CTA’lar yüzünden gerçekten rahatsız edici bir kalabalıklar haline gelmiştir.

İşte BB.com gezinme çubuğuna ait orijinal tasarımı:

Kullanıcı için Sorunlar: zor bir arama işlemi için gezinti çubuğu çok fazla seçenek sunuyor ve eldeki göreve odaklanmayı sağlıyor.

Ayrıca, mevcut satış sitesinde gezinme çubuğunda bulunan yukarıdaki afiş gereksiz ve rahatsız edici buluyorum. Bir satış sitesinde ürünleri işaret etmek için önemli olmasına rağmen gezinti çubuğun en iyi yerde durduğundan pek emin değilim.

Benim deneyimlerime dayanarak, gezinme çubuğundaki elementlerin pek çok okunan ya da kullanılan olduğunu farkına varamadım.

Gerçekten sadece doğrudan gezinme çubuğu olarak “ Facebook’ta BB “gibi bir kullanıcı mısınız? Benim varsayımım nispeten düşük bir dönüşüm oranına sahip ve uzayda daha başka amaçlar için de kullanılıyor olabilir olmasıdır.

Çözüm: nav bardan kritik olmayan içerik kaldırma ve arama çubuğunu daha belirgin hale getirerek, kullanıcıların arama işlevselliği arttırmak için daha başarılı olacaktır. Daha hızlı, kullanıcıların aradıkları ürünü kolay bulabilmeleri sayesinde bir satın alma işlemi yapabilir ve daha az olasılıkla onlar bir şey almadan siteden çıkabilir.

Kullanıcı için Sorunlar: beslenme programı yapan kişilerde dâhil olmak üzere hedef kullanıcıları için gerekli bilgi sayfanın alt kısmında yer almaktadır. Her vücut geliştirmeci kalori sayar ve bu temel bilgiler gereksiz arama yapmadan bulunabilir olmalıdır. Onlar gerekli bilgi aramak, kullanıcıların dalıp onlar satın olmadan sık sık çıkmak olacak.

Ayrıca, ürünler otomatik olarak en ucuz, en pahalı ve en yeniler gibi çeşitli şekilde listelenmiştir. Müşterilerin ilk düşük fiyat noktası maruz kalıyorlarsa, o fiyat noktası demirlemiş olacak ve daha pahalı ürünler overpriced görünüyor olacaktır. Öğeleri en popülariteye, algılanan kalite, ya da en yüksek fiyata göre sıralar. Ancak, müşterilerin daha kolay bir zamanda daha özel fiyat noktası seçebilmelerine olanak sunmaktadır.

Çözüm: Bir kullanıcı aracılığı ile açılan ve aşağıda gösterildiği gibi,  bodybuilding.com menüsü üzerinden satın almak için sürtünmeyi azaltmak mümkün olacaktır. Müşteriler artık büyük boyutta sipariş ve beslenme gerçeklerini görmek için sayfanın altındaki tüm yolları kaydırmaları gerekmektedir. Seçim listeleri, e-ticaret siteleri için yaygın bir uygulama vardır. Bunlar, kullanımı kolay ve belirli bir ürün seçmek için küçük bir butona tıklayarak kullanıcıların gerek  duyduğu ve mobil kullanım için daha etkilidir.

Ödeme Sayfası

Kullanıcı için Sorunlar: sayfadan çıkış için sayfanın en altına gitmek kullanıcılar için çok uzun gerekliliktir, ayrıca kullanıcıların çıkması için daha fazla yollar oluşturması ve tıklanabilir unsurların yerleri vardır.

Çözüm: Bu sayfa tüm önemli vurgulamalardan olan indirim ya da promosyonlar vazgeçerek ve minimize ederek artırıldı. Kullanıcılar zevkli olarak işlem yapabilsin ve ne satın alma potansiyel eni arttırmasını sağlıyoruz. Her zaman zevkli bir alışveriş sağlamak ve çıkış işlemlerini basitleştirmek.

Örneğin, ben fotoğraf da örnek yaptım ve indirimli ürünleri birden çok kez vurguladım. Bu müthiş bir anlaşılma sağlarken daha fazla kullanıcının parasını bırakmasına neden olacak bir etkiye sahip.

Bu sayede site daha görünür ve ödeme düğmesinin üzerindeki net tasarruf hareketi de aynı etkiye sahiptir.

Ayrıca, bir koda sahip olmayan kullanıcılar için sürtünmeyi en aza indirmek için sola kapalı promosyon kodu kutusu eklendi

Ayrıca satın alma yolu olarak, sayfadaki tüm yardımcı elemanları tıklanabilir hale getirmek iyi bir fikir olacaktır.

Sonuç: Bu fikirlerin hepsi test edilmesi gerektiğinde çok dikkat etmek gereklidir. bu stratejiler büyük e-ticaret siteleri ile tekrar tekrar çalıştığını gördük.

Yayım tarihi